marți, 1 septembrie 2015

Civilizatii disparute- intre mit si realitate I

Se cunoaste, probabil, faptul ca au existat in trecut, nu pot sa zic ca numeroase, dar cateva civilizatii exceptionale care au disparut intr-un mod mai mult sau mai putin misterios de pe suprafata planetei noastre. In legatura cu acestea circula numeroase zvonuri, unele verosimile si altele mai putin. Este oare adevarat ca acestea erau in conexiune cu fiintele pe care le numim extraterestre? Au acestea vreo legatura cu disparitia unor impresionante culturi care inca mai pastreaza taine de nedezlegat pentru noi? Pentru a trata mai pe indelete subiectul, voi alege cateva astfel de civilizatii pe care le voi prezenta in cele ce urmeaza.

1. Civilizatia Maya

Cu totii au auzit de aceasta civilizatie deosebita, sau cel putin aproape toti, care isi gasea salasul in America Centrala, intr-o regiune vasta numita Yucatan si cuprinsa intre Mexic si Guatemala - Belize.  Nu se poate spune ca se stiu multe despre aceasta misterioasa civilizatie, insa se cunoaste ca aveau multe cunostinte din diverse domenii precum astronomia, matematica si scrierea,arta. Sistemul lor de scriere era foarte complex, bazat pe hieroglife, si aveau multe metode de masurare a timpului extraordinar de precise, care au socat pana si savantii nostrii care poseda toata tehnologia secolului XXI. Aveau mai multe calendare, in functie de domeniul in care lucrau. De exemplu, exista un calendar pentru agricultori, altul bazat pe mersul stelelor si asa mai departe. Calendarul lor era bazat pe niste cicluri. Cel mai important se poate spune ca era ciclul de 260 de zile numit Tzolkin, care se combina cu ciclul solar de 365 de zile numit vag Haab. Pentru fiecare zi din Tzolkin existau mai multe simblori, si fiecare avea denumirea sa, acestea fiind bazate pe cunostintele de astronomie. Astfel, existau tot felul de preziceri pentru fiecare zi, majoritatea fiind deosebit de precise, iar fiecarui copil care se nastea i se facea propriul horoscop unic si deosebit de complex. Se poate spune ca intreaga lor viata se baza pe miscarea stelelor. De ce oare? Ce era asa deosebit la stele? Sa fie o credinta veche sau altceva la mijloc?


In mod misterios, acest popor, dupa ce si-a atins apogeul, a avut o decadere brusca, surprinzatoare si destul de inexplicabila. Unii spun ca ar fi disparut din cauza luptelor pentru puetre din interiorul Imperiului Maya sau chiar din cauza unor catastrofe naturale. Dar au aparut de curand dovezi care contrazic aceasta ipoteza. Se spune ca acestia comunicau cu o civilizatie extraterestra necunoscuta care le incredintase misiunea de a conduce lumea pe o perioada nedeterminata de timp, Insa au fost nevoiti sa fuga si sa abandoneze misiunea din cauza "oamenilor cu intentii intunecate" care i-au invadat. Se pare ca guvernul Guatemalei detine numeroase dovezi si artefacte legate de acest fapt care au fost mult timp tinute secrete. Chair se spune ca acestia au comunicat cu extraterestrii pe mai multe planuri. Impresionant nu? S-a facut si un documentar foarte interesant pe aceasta tema intitulat "Revelations of the Mayans 2012 and Beyond", producatorul lui intrand in legatura cu guvernul Guatemalei care i-a permis accesul la cateva astfel de dovezi.
Pentru mai multe informatii legate de aceasta tema accesati link-ul:
https://www.youtube.com/watch?v=IPnbYsjgnFE&list=PLJqizDO_oX2xjjDOzDA5f_P-ioIYDYUx1



Momentan ne vom rezuma la atat. Vom continua sa vorbim si despre alte civilizatii misterioase si legatura lor cu necunoscutul in postarile urmatoare.
Toate comentariile, criticile, completarile, corecturile si aprecierile va rog sa le postati intr-un comentariu sau sa mi le trimiteti pe adresa de gmail pe care o gasiti pe blog.
O ZI BUNA VA DORESC!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu